Garda-tavi kirándulás: Varone Vízesés- Tenno-tó- Arco- Limone

Indulási időpontok

indulás időtartam ár teljes ár eredeti ár

2019.09.05

4 nap / 3 éj

69.000 Ft / fő (Ind. előtt 60.nappal)

79.400 Ft / fő

79.000 Ft / fő


Utazás leírása

 

 2019-ben is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a korai foglalást,
ezen utunknál amennyiben az indulás előtt min. 60 nappal előbb történik!


1.nap:Indulás Pécsről 03.00, folyamatos utazás Olaszország irányába. Budapesti jelentkezés esetén transzfer járat foglalásában segítünk, 12 000 Ft/fő oda-vissza útra, létszámtól függetlenül. 

Szentlőrinc- Szigetvár- Barcs  VAGY Dombóvár - Kaposvár vonalon utazunk a jelentkezők mennyiségétől függően! 

majd folyamatos utazás Olaszországba. Kb. 10 óra múlva megérkezés Veneto tartományba.
Délután marad időnk még egy városnézésre, először a különös fekvésű ősi kisvárosba, Sirmionéba látogatunk. A városka egy keskeny, a tóba messze benyúló félsziget csücskében található. Az egykori halászfalu ma a Garda-tó környékének talán legnépszerűbb üdülőhelye (mediterrán hangulat, Scaligeri vár, római kori villa maradványai). 
A város megtekintése után szállás elfoglalása a Garda-tó környékén. Vacsora.


2
.nap: Reggeli után a Garda-tó szépségeivel ismerkedünk. A 2000 méter feletti Monte Baldo hegylánc lábainál, a tóparton fekszik Malcesine, egy festői kisváros. Séta a sikátoros óvárosban, a tó fölé magasodó vár meglátogatása, végül pedig magára a Monte Baldo-hegyre felvonózunk 1752 m magasságba. Friss hegyi levegő, magashegyi környezet és nem utolsósorban lélegzetelállító látvány tárul elénk az egész Garda-tóra. 

Ezt követően lehetőségünk adódik komppal átkelni az egyedülálló fekvésű Limonéba. Az ősi halászfalu manapság már híres turistaközpont. A hely különlegességét az adja, hogy az ódon hangulatú sikátorok szinte bepréselődnek a tó és egy hatalmas hegy közé. Már a tó felől érkezve láthatjuk a környék citromültetvényeit, mindez a látnivalókkal a tó egyik legszebb településévé emelik. Séta a hangulatos kisvárosban, szabadidő, majd estére visszautazunk környékbeli szállásunkra. Vacsora.


3.nap: Reggeli után a tó észeki részét vesszük be kitérve a Tenno-tóhoz. Hosszú lépcsősoron keresztül vezet fel utunk a tóhoz, ahol sétálunk egyet. Ezt követően az egyik legszebb természeti képződményhez, méghozzá a Varone vízeséshez megyünk el, egy barlangszerű képződményben található meg ez a szurdokvízesés, mely egyedülálló, ahogy 98 m magasból egy szurdokba zúdul alá. Vizét a Tenno-tóból eredő Magnone patak táplálja, egyes helyeken csodás kilátásban is lesz részünk.  Aztán is folytatjuk utunkat Arcoba, az középkori extrém városba, ahogy közeledünk már láthatjuk a város fölé magasodó impozáns kastélyt. Nemcsak a kastélyra, hanem magára a városkára is szánunk időt, hisz érdemes, jelentős az arcoi arborétum és növénykert, mely a Habsburgok ideje alatt lett kialakítva, elvileg még ingyenesen látogatható. Arco belvárosa egy igazi ékszerdoboz, a Sarca-folyótól elindulva igazi nyüzsgő, olasz, macskaköves utcászkák várnak ránk, pizzériákkal, kávézókkal, boltokkal, mely az autóforgalom elől elzárt. 
Este visszaérkezés szállodánkba. Vacsora.


4.nap: Reggeli után még mindig nem hagyjuk el a tavat, és az északi részen Riva del Garda lesz a célpontunk, melyet a tó 3. legszebb városkájának értékelnek. Csodás négyszögletű fő tere, színes házai a mögötte húzódó magas sziklafalak és az ég kékje, lenyűgöző látványt nyújtanak. Végül pedig Torbole kis városban ismerkedünk a helyi borokkal, felkeressük a környék egyik legnagyobb borászatát, akik a szőlő és az oliva szeretetet mellett élnek, tevékenykednek, megkóstolhatju finom boraikat és extra szűz oliva olajukat,a  végén pedig vásárolhatunk belőle, mely kitűnő igazi hamasítatlan olasz termék lehet az otthon maradtak részére. Kb. 14.00 órakor haza indulunk.


5.nap: Érkezés az éjszakai órákban valamivel éjfél után.  

 

A szálloda változás jogát fenntartjuk! 


Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, Wc hazsnálat nélkül
  • Szállást 3csillagos szállodában, 2-3 ágyas elhelyezéssel reggelivel, 
  • Csoportkísérő degenvezetőt
  • Foglalási és szervezési díjatAz ár nem tartalmazza:

  • Belépők: Garda-tavi hajózás: kb. 10 €/fő, Monte Baldo hegy felvonóval: kb 10 €/fő, Limonei komozás: kb. 10 €/fő/oda-vissza, Varone Vízesés: 6 €, Arco Vára: 4 €, Malcesine Vára: 6 €, Torbolei Borászat csoportos látogatás: kb 7 €/fő- az ár kötelező az alkoholt nem fogyasztók részére is! 
  • Vacsorák: 3 vacsora 9 900 FT/fő, az esetleges ételintoleranciát megrendeléskor kérjük jelezni! Kötelező kedvezőbb árat kap csoportunk ezáltal! 
  • BBP utasbiztosítást: 2500 FT/fő  ( Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő: (soron kívül választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra.
  • Bp- 6-os út vonalán: Bp- Dunaújváros- Dunaföldvár- Paks- Szekszárd- vonalon transzferelünk a pécsi felszállás helyére. (min. 7 utas jelentkezése esetén)  12 000 FT/fő feláron oda-vissza. 

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül.
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk. 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!


Útlevél nem szükséges! Kártyás személyi igazolvány elegendő!