Neretva Völgye: Vonatozás a viaduktokon Sarajevo-Mostar

Indulási időpontok

indulás időtartam ár teljes ár eredeti ár

2020.07.17

3 nap / 1 éj

27.900 Ft / fő (Ind. előtt 60.nappal)

31.900 Ft / fő

29.900 Ft / fő


Utazás leírása

 


 2020-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a korai foglalást, ez esetben, 
amennyiben az indulás előtt min. 60 nappal előbb történik!

Weöres Sándor: Kocsi és vonat

Jön a kocsi, fut akocsi:  patkó-dobogás. 
Jön a vonat, fut a vonat: zúgó robogás. 
VAjon hova fut akocsi? Három falun át! 
Vajon hova fut a vonat? Völgyön-hegyen át! 

Zim, zim, megy a gép, megy a gép,
fut a sinen a kerék,forog a kerék.

Zum, zum, nagy az út, nagy az út, 
fekete az alagút, 
A masina fut. 

 

 Tavalyi év slágere!!! Idén  1 éjszakás verzióban 


1.nap: 07.17.-én  Budapest, Népliget Planetárium 20.00 órakor indulunk 6- os útvonalán transzferrel lehetséges a pécsi indulásra csatlakozni (transzfer feláras, utasainknak ajánlunk   Bp- Pécs vonalon transzfer lehetőséget   igényét külön kérjük jelölni megrendeléskor!  Autóval érkező utasoknak ingyenes parkolást ajánlunk.) 


Pécsi Domus parkolóból 22.00 órakor indulás,  éjszaka a buszon, javasoljuk kényelmes öltözettel, kispárnával, takaróval az éjjeli utazásra felkészülni. A buszon klíma működik, melyet mindneki másképpen tűr, így saját magunkat ismerve készüljünk fel! Pihenő idők szerinti megállással utazunk. 


2.nap: 07.18.-án  Kora reggeli órákban érkezünk Sarajevo Vasútállomására ( kb. 05.30 óra körül, ahol 1 órás várakozási időre lehet számítani, toilett hazsnálat 1 márka= 0,5 €, és kávézó hazsnálat ) , jegyeket átvesszük,  majd egy igazán fantasztikus élményben lehet részünk, vonatozunk a Balkánon, de az hagyján, mivel és hol... Király    Vonaton igyekszünk a csoportot 1-2 vagonba igényelni, ám erre garanciát nem tudunk vállalni, sem arra, hogy minden együtt befizetett utas éppen egymás mellé esik!!!! Erre maga a vonat társaság sem tesz ígéretet, független attól, hogy jó előre vásároljuk a csoportos helyeket!! Ezt jelentkezéskor kérjük tudpomásul venni, panaszt e végett nem fogadun k el a későbbiekben! 

Új vagonokkal, részben wifi hozzáférési lehetőséggel utazunk a kristálytiszta vízű Neretva-folyó Völgyében az Osztrák-Magyar- Monarchia által épített vonalon, viaduktokon.
Csodás panoráma tárul majd elénk a napfelkeltében. Kb. 2 óra vonatozás után megérkezünk Mostarba.  

Autóbuszunk Sarajevoban marad, így mindent, amit szeretnénk, hogy a nap során velünk legyen hozzunk magunkkal! 

Mostarba érkezés után egy rövid séta: óváros és nevezetességei, Öreg-híd, a sétáló utca, kis piacig, majd pedig szabad idő: fagyizni, egy jó török kávéra, egy finom cevap ebédre... 

Aki nem szeretne elutazni a vízeséshez az egész nap egyénileg eltöltheti a napot a Neretva parti városban. Fürdés, séta stb.

Kb. délben indulunk a Kravica Vízeséshez külön foglalt helyi busszal, ahol egy kellemes kisebb nagyobb vízesésekkel tűzdelt táj vár ránk, megmártózhatunk a folyó tiszta vízében , napozhatunk a már nyári melegben, élvezzük a környezetet, pihenünk. Étkezésre kis büfé áll majd rendelkezésre. 

2-3  órát töltünk itt, majd visszautazunk Mostarba, ahol még sétálhatunk, vásárolhatunk a bazársoron.MIndenképpen javasoljuk itt a az ébéd és vacsora elfogyasztását. Elsétálunk a  Vasútállomásra 19.52 kor indul vissza vonatunk.

Sarajevoba kb. 22.00 kor érkezünk, majd visszaszállunk autóbuszunkra és szállásunkra igyekszünk. 

Aki még ezek után is szeretne sétálni Sarajevo belvárosa taxival elérhető teljesen normális áron, ahol számtalan étterme, helye közül válogathat. Éjszakai élet Sarajevóban páratalan, az utcákon mindenki sétál vacsorázik, szól a zene, vízipáznak igazi balkán hangulat. 


3.nap: 07.19-én  Reggeli majd 09.00 kor indulunk Sarajevo megismerésére. Első utunk  a magasházba vezet Avaz Twist Torony, ahova pillanatok alatt felrepít bennünket 35. emeletetre a külső  üveglift, ahonnan gyönyörű a panoráma az egész völgy- és dombságra. Ezek után 3 órát töltünk a Bascarsijába idegenvezetőnkkel 3 vallás 1 városban, színes forgatag, régi sörgyár, amely ma is ugyanolyan minőségben kínálja a finom nedűt. A városháza felújított épülete és megannyi látnivaló. Kevés is lesz az időnk és mindenki visszavágyik majd e fantasztikus hangulatú városba. Mindenki megkóstolhatja a helyi ételeket , majd elindulunk Magyarország felé.

21.00 óra környékén érkezünk Pécsre, Budapestre kb. éjfél körül ér vissza a transzfer. 


Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
 • Csoportkísérőt
 • Foglalási és Szervezési díjat
 • Szállást Sarajevo külvárosában reggelivel 2-3 ágyas elhelyezéssel


Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítás: 1 500 Ft, (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással 
 • Sarajevoban  1- 10 €/fő között, ki hova szeretne belépni
 • Belépőket: vonatjegy: 3500 FT /fő oda-vissza. Melyet előre fogunk beszedni az utazás előtt irodánkban! 
 • Transzfer a Kravica Vízeéséhez:min létszám 20 fő esetén: 15 €/fő,+ 8€/fő a Vízeséshez a belépő.  Igényét  kérjük jelentkezéskor jelezni, a helyi autóbusz megrendelése végett, nincs módosítás helyszínen! Ezt szigorúan vesszük! 
 • Utas lemondás esetén: Sem a vonatjegy sem pedig a transzfer ára nem jár vissza! Névmódosítás ingyenes az utazás előtt! 
 • Egyágyas felár 4.500 Ft/fő
 • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő (választott ülőhely esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülés nem vásárolható! 
  Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 
  Vonaton nem válaszható ülőhely! 
 • Extra felszállóhely felár: 12 000 Ft/fő Budapest-6-os útvonalon pécsi indulásra transzferelés (oda-vissza) Várakozási időre számítani kell! 

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk el! 

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT! 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el de az indítást reálisnak tartjuk. 

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!