Észak Magyarország Füzér-Hollókő-Sárospatak

Indulási időpontok

indulás időtartam ár teljes ár eredeti ár

2020.03.22

2 nap / 1 éj

43.500 Ft / fő (Alap ár)

43.500 Ft / fő

0 Ft / fő


Utazás leírásaProgram leírás:  ez kényelmes kirándulás  nyugdíjasok  részére  ajánljuk de bárki számára csodálatos időutazás


Fix csoport és 10 hely van szabadon, ezért kérjük mielőbbi jelentkezést.


1.nap:03.22

Indulás Pécs Domus parkoló kora reggeli órákban Folyamatos utazás Sárospatakig technikai megállásokkal.A város legfőbb nevezetessége a sárospataki vár vagy más néven  Rákóczi vár,mely a hazai gótikus és reneszánsz építészet legértékesebb együttesei közé tartozik. A vár  magyar nemzeti örökség része.
A várat I. Endre király építtette és a Rákóczi család idején élte fénykorát. A várban jelenleg a Rákóczi Múzeum működik, ami többek közt a család és a Rákóczi-szabadságharc történetét mutatja be. A Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma Magyarország legjelentősebb Rákóczi kultuszhelye. Az ország legnagyobb Rákóczi kiállításán 800m2-en 800 műtárgyat tekinthetnek meg a látogatók.A várkertben olyan idős fával is találkozhatunk, aminek törzskerülete több mint 5 méter.

Séta a belvárosban.

Szállás és vacsora  Pálháza

 

2.nap:03.23.

Reggeli után Telkibányára utazunk, ahol első utunk a múzeumba vezet ami páratlan kincseket rejt Érc- és Ásványbányászati Múzeum Ipartörténeti Gyűjteménye de ennél sokkaltöbb.Aranybánya működött ezen a helyen, csodálatos környezetben sétálhatunka faluban.További utunk Füzér.Füzéri vár páratlan szépsége a vár birtokosai szerint  illetve miért tartják számon országunk egyik legszebb fekvésű váraként? Hát most erre kapunk magyarázatot.
Nem érdemes kihagyni a Tájház portákat és a Látogató Központot sem, ahol számos érdekes történetet ismerhet meg a községről, múltról és hagyományokról!

Utolsó programunk Pusztafalu. Aki nem szeretne ide elmenni annak további idő a Füzéri komplexumban, vagy Páláhára visszamenve a vízimalom és egy gyönyörű környezetben a  faluban gyalogosan sétát lehet tenni.

Pálháza Szállás,vacsora.


3.nap:03.24

 Reggeli után az ország egyik legszebb porcelánkészítőihez sietünk. Állandó ipartörténeti kiállítás
"A múzeum feladatát igazán akkor tölti be, ha tárgyai a művészi élmény mellett gondolatokat ébresztenek. A Hollóházi Múzeum a múlt tiszteletére tanít. Ezek után a gyárat is meglátogatjuk, amely nagy élmény minden idelátogató számára.

hazaútban Vizslyó.:Megjelent a Vizsolyi Biblia történelmi hasonmás kiadása a Vizsolyi Református egyházközség gondozásában Schmitt Pál volt Köztársasági Elnök úr fővédnökségével.Ősi templom a magyar Árpád-kor és gótikus építészet emblematikus épülete, középkori freskókincseink legnagyobb lelőhelye.Az első, teljes, magyar nyelvű bibliafordítás Vizsolyban látott napvilágot 1590. július 20-án, látogatás tárlatvezetéssel 30 -50 perc.

 

 

Az ár tartalmazza:


♦ Buszos utazást
♦ Szállást 2-3 -4ágyas szobákban reggelivel és vacsorával
♦ szervezési és foglalási díjat

 

Az ár nem tartalmazza:


♦ Belépők árát nyugdíjas jegyek, van ahol + a helyszínen lesz még kedvezmény létszámfüggő

  • RÁkóczi Vár komplex 2000ft
  • Hollóháza  múzeum+gyár: 1400 ft
  • Telkibánya 300/600 ft 
  • Füzér   2000ft
  • Vizsoly 600 ft

 

Tudnivalók: