Varázslatos Isztambul repülővel

Indulási időpontok

indulás időtartam ár teljes ár eredeti ár

2019.03.11

6 nap / 5 éj

145.000 Ft / fő (Megtelt)

145.000 Ft / fő

145.000 Ft / fő

2019.11.12

6 nap / 5 éj

135.000 Ft / fő (03.30-ig előfoglalási ár)

135.000 Ft / fő

145.000 Ft / fő


Utazás leírása

Vidékről csatlakozó vendégeinknek ingyenes zárt parklolót 

tudunk biztosítani pécsi telephelyünkön!

10-15 fős társaságoknak egyedi időpont alapján bármikor  kérhető

       

 

1.nap: Indulás Pécsről, a Domus parkolóból 03.30 órakor. Folyamatos utazás a  repülőtérre. Repülőnk  09.10 kor indul Budapestről. Isztambuli idő szerint 13.00 kor  érkezünk meg  Isztambulba, elfoglaljuk szállásunkat, majd rövid felfrissülés után elsőként a híres Kék Mecsethez sétálunk, mely a legnagyobb és leghíresebb dzsámi az országban, Isztambul jelképe, továbbá az egyetlen hat minaretes dzsámi Törökországban. Hippodrom téren sétálgatunk, egyéni vacsora, majd pihenés a szállodában.

 

  

2.nap:szerda 9.00 órakor indulunk egész napos gyalogos programunkra Kelet és Nyugat találkozóhelyének számító metropoliszba. A város a bizánci építészet legszebb épületeit sorakoztatja fel. A hatalmas Török Birodalom emlékeihez méltó módon rengeteg mecset, fürdő és palota található minden sarkon. Első utunk: a közeli Elsüllyedt Palotához látogatunk, mely nem más, mint egy föld alatti ciszterna. Következő: Nuruosmaniye-mecset, majd az Egyetem gyönyörű bejáratát megcsodálva a legnagyobb Dzsámihoz sétálunk. Szulejmán szultán és Hürrem szultána türbéje is itt található. Ez a Szulejmán-mecset a második legnagyobb mecset Isztambulban. A híres török építész, Szinán építette I. Szulejmán szultán parancsára Isztambul harmadik hegyére. Az építkezés 1550-ben kezdődött, és 7 évig tartott.  Következő megállónk: A közelben található a híres Egyiptomi Fűszerbazár, ahol különböző egzotikus fűszereket, teakülönlegességeket és mézédes török csemegéket vásárolhatunk. A nap záró sétája: Galata hídon keresztül folytatjuk utunkat a Galata-toronyhoz, a Galata városrészben található egy domb tetején. A toronyról teljes kilátás nyílik az Aranyszarv-öbölre. A Galata hídtól meredek kis utcákon lehet feljutni gyalogosan a toronyig.

Séta vissza a szállodába.

Mai napunk itt majdnem véget ér, de választható az esti Boszporusz hajózás, mely 19.30 tól 24.00 óráig tart. /nem szabad kihagyni/

 

3.nap:csütörtök


Reggeli után indul az Ázsiai rész. Üsküdarba hajózunk, belepillantunk az ottani életritmusba. Kávézunk a Leány toronnyal szemben a Boszporusz partján-aki szeretne kis hajóval át lehet menni a toronyba - majd  miután visszatérünk Európába hajóval  szabad program váráslási lehetőség.

Estére ajánlom a török fürdőt, kipróbálás céljából. Gőzfürdő – dörzsölés-habos masszázs majd hajmosás és ismét szauna. 1500-ban épült hagyományos török stílus változatlan berendezéssel-különleges program.HAMMAM program.

4.nap: péntek

 

Reggeli után Isztambul legremekebb programja következik. A Boszporusz nyugati, európai partján fekvő leglátványosabb palota a Dolmabahce Sarayi, mely 1843-1856 között, I. Abdul-Medzsid szultán rendeletére épült, felváltva ezzel a Topkapi palota szultáni rezidencia jogkörét. 1856-1923 között a Dolmabahce palota volt az Oszmán Birodalom adminisztratív központja. Legszebb palota, kihagyhatatlan. Van magyar nyelvű audio guide ingyenesen, szuper – végig mesél a palota életéről. Utána buszra szállunk és a Rumeli erődhöz megyünk. Itt a második hidat is láthatjuk és érzékelhetjük a más hangulatot a város szélén. Busz majd hajóval vissza a szállásunkhoz. A késődélután hátralévő részét a híres Fedett Bazár felfedezésével töltjük, szabad idő vásárlásra.

Esti program választható 1 órás műsor DERVIS tánc és itt a közelben van a táncszínház épülete ami régen dzsámi volt. Van lehetőség  arégi vasútállomás épületében szintén van lkedvezőbb áron DErvis tánc.

 

5.nap : szombat


 Reggeli után buszra szállunk majd Eyüp részre buszozunk, libegünk egy rövid időre majd a híres Pier Loti teraszról csodáljuk meg az Aranyszarv öböl két oldalát. Itt nagyon sok sorozat filmet forgatnak innen ismerős lehet akik nézik a filmeket. Gyalogosan lesétálunk a leghíresebb temetőn keresztül és   Isztambul legszentebb negyedének is nevezhető  Eyüp Sultan Camii és Eyüp türbéje felé vesszük az irányt,amely Konstantinápolyt övező falon túl, az Aranyszarv öböl bal partján terül el.Ide  atúristák kevésbé jönnek el -igazi arcát mutatja a városnak.Ismét buszra szállunk Chora Múzeum felé utazunk és sétával érjük el ezt a remek  múzeumot ahol több mint 100 mozaik, freskó és arany ikonosztázok láthatók .Programunk végeztével ismét szabadprogram és vásárlási lehetőség.Ajánljuk utolsó estére a Galata hídon való sétálást esti időben amikor Isztambul apra nagyja kivonul a hídra halászni és igazi bulis hangulat várja az ide érkezőket.Szállás.

 

 

6.nap: vasárnap  

 

Reggeli után A Kék Mecsettel szemben magasodó Aya Sofya a cél azonban már ezer éve ott állt, amikor a Kék Mecsetet egyáltalán elkezdték építeni. Eredetileg bizánci templom volt, de később átalakították mecsetté. Miután megcsodáltuk a fenséges épületet, a Topkapi Palotát járjuk be, mely négyszáz éven át folyamatosan épült. Emiatt az aktuális uralkodó ízlése mindig nyomott hagyott a hatalmas palotarendszeren. A Topkapi nagyságára jellemző, hogy területe nagyobb, mint a Vatikáné. Többek közt megnézhetjük a Kincstárt, mely teljes egészében a „mesés Keletet“ idézi, valamint a korabeli háremetEbéd a környék éttermeiben, majd a repülőtérre 16.30-kor indulnunk a szállodából. A csomagokat reggeli után a hotelben hagyjuk. Irány Budapest - Ott buszra szállunk és Pécsre érkezés kb 24.00 .

   

FOGLALÁSKOR ebben az esetben nem 40 % az előleg, 70.000 ft!

 

Repülőjegy nem visszatéríthető. Nem átruházható és más időontra nem áttehető.

Aki kevesebb napra szeretne csatlakozni vegye fel irodánkkkal a kapcsolatot.

Aki nem Pécsről szeretne csatlakozni , Budapest vagy az ország mást helységeiből kérje ajánlatunkat : kb 120.000 ft körül alakul az ő befizetése transzfer nélkül.

 

 Az ár a jelentkezéskor aktuális repülőjegyár  és az euro   árfolyam szerint változhat! 

      

SEmmi nem kötelező , minden választott. Aki szeretne végig jön velünk ,aki nem egyedül is sétálhat vásárolhat. Aki végig szeretne jönni annak tudni kell sokat gyalogolunk,ha valaki ezt nem tudja vállalni mindig van alternatíva villamossal ,busszal visszautazni a szállásunk közelébe, amely a központban van a Topkapi palotával szemben egy éttermekből álló utcában.


    Az ár tartalmazza:

 • szállást 2-3 ágyas elhelyezéssel belvárosi szállodában, svédasztalos reggelivel 
 • taxat,
 • szervezési díjat
 • csoportkísérést végig a program alatt.
 • Repjegyet  (foglaláskor aktuális repjegy szerint az ár változhat)
 • csomag 20 +8 kg
 • Illetékeket
 • transzfer Pécs-Budapest-Pécs között 

 

Az ár nem tartalmazza:

 •    a török  lira most 50 forintra jött ki ott euróból való váltás esetén. 2019 január

 • BBP biztosítás: 3000 Ft/fő  Törökországra érvényes legyen.
 • vízumdíj: magyar turistáknak NINCS!
 • vacsora: egyénileg 10-40 TL  között
 • tömegközlekedési jegyek: kb 45 tl/6 nap ( helyben vesszük meg
 • transzfer az ÚJ repülőtér és a szálloda között.Ennek összege mivel még nem adták át de 2019.-ben itt száll le a gép csak kb árat tudunk adni . 5 eur/irány márciusi csoportnál marad a régi reptér
 • belépők: 125 tl a múzeum pass   /  Topkapi palota ,iris templom,Aya sofia,Rumeli erőd,csempe múzeum,és még több helyre is jó. Fizetni még ami a programban szerepel.Domabache palota 60 TL +30 hárem rész+ Ciszterna 20 + Galata torony 20
 • Éjszakai est a hajóval a BOszporuszon :transzfer a szállodától busszal –svédasztalos vacsora-korlátlan italok-végig táncműsorok-bűvész-és mi is táncolhatunk-Boszporusz híd alatt átmegyünk és vissza 20-24 óráig kb 35-50 euro között alkohol vagy nem alkoholos italok .
 • Török fürdő tradicionális masszázs ahogy 1500-1600 as években is már élvezték: 80-100 tl+ külön masszázs egyéb oljakkal 20-30 TL.
 • Dervis táncszinház 1 óra  70 Tl         

Útlevél szükséges. Magyar állampolgár megfelelő anyagi fedezet birtokában léphet be Törökországba. Fontos tudni, hogy az útlevélnek a belépéstől számított legkevesebb 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

VIDEÓ VigyorKacsintás