Fruska Gora Nemzeti Park: Túra,kolostorok, borok...

Indulási időpontok

indulás időtartam ár teljes ár eredeti ár

2018.04.07

1 nap / 0 éj

7.500 Ft / fő (Bejáróút kedvezményes ár)

7.500 Ft / fő

8.900 Ft / fő


Utazás leírása

 

 Bejáró utunkon az esetlegesen előforduló pontatlanságokért reklamációt nem fogadunk el!!!

 

1.nap: Indulás a pécsi Domus parkolóból 05.00 órakor. Utazás Szerbiába.
Élményeink a Tarcal- hegységben- Fruska Gora Nemzeti Park területén várnak minket, erdős dombvidék ez túrautakkal, az ortodoxok szent területe tucatnyi szerb kolostorral, amelyek közül leghíresebbek a Krušedol és a Hopovo kolostor.

A mi célunk a kolostorok felkeresése és a helyi bor megízlelése lesz! Kacsintás Autóbuszunkkal utazunk a nemzeti parkon belül, tehát gyalogosan kisebb  távolságokat kell csak megtenni, nem hosszú túrázás, bárki által teljesíthető!  

A nemzeti park igazi különlegesség, Európai viszonylatban a legnagyobb hárs erdő található itt, egyik leghíresebb növénye a hóvirág, mely március végéig hatalmas területeken található meg. Emellett a hegység ritka növényei közé tartoznak az orchideák és a gyógynövények is. Ennek a hihetetlenül gazdag flórának köszönhető, hogy a fokozottan védett állatoknak is tökéletes élőhely a hegység. Eme állatok közé tartozik a foltos szalamandra, a mérgező, de nem halálos keresztes vipera és a parlagi sas. Emellett a madárvilág is bámulatosan változatos. Több fajta sas, sólyom, kánya, ölyv található, de emellett élnek itt denevérek is. Nem szabad megfeledkezni a vadmacskáról, sakálról, rókáról, fácánról, gímszarvasról, őzről, vaddisznóról, földi kutyáról, ürgéről és más emlősökről sem. Ez a Vajdaság leggazdagabb vadászterülete, amit még sokszínűbbé tesz a Duna mocsaras térségének madárvilága, valamint a vadászásra tenyésztett muflon és dámvad. A hegyen 187 forrás fakad, lankáin pedig 56 patak csörgedez, így az itt élő vadállomány ivóvízellátása akadálymentes.

Napunkat egy helyi nevezetes fruskai gorai pincészetnél zárjuk, ahol megkóstoljuk a tájra jellemző borokat, megtekintjük a pincészetet, majd pedig egy finomat eszünk szintén helyi jellegű ételkínálatból. 

Érkezés vissza Pécsre az esti órákban.

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást,
  • Csoportkísérő idegenvezetőt
  • Foglalási díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítás: 500 Ft, Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő: (választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Az első 4 ÜLÉS NEM vásárolható. Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 
  • Extra felszállóhely felár: 6 000 Ft/fő Budapest-6-os útvonalon: Dunaújváros- Dunaföldvár- Paks- Szekszárd- Bonyhád pécsi indulásra transzferezés (oda-vissza)
  • Borkóstoló ebéddel ( borjú paprikás házi pitával, szezonális salátával), pince látogatással: kb. 10 €/fő. Helyben fizetendő! Kötelező, a program része! 

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.
Foglalást telefonon NEM fogadunk el! 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, új kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!