Bledi-tó és Vintgár szurdok
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:12
Cél:Bled (Szlovénia),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs-Szentlőrinc-Szigetvár-Kaposvár-Nagykanizsa (Budapest- Dunaújváros- Paks- Szekszárd- Bonyhád feláras)
Útvonal:Pécs-Bled

Utazás ára

12.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2019. május 25.


 

2019-ben is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 


Indulás Bp, Népligettel szemben, Planetárium parkolóból 00.15 ( Feláras)  

Alap: Pécsről a Domus parkolóból 03.00 órako
r folyamatos utazás a szlovéniai Bledi-tóhoz, ami egy jégkorszaki gleccser maradványa 475 m magasságban.

A mai tó helyén egykor tektonikus medence volt, amelyet később a bohinji gleccser formált át. Ennek során akadályba ütközött - egy hatalmas sziklába, amelyet addig dörzsölt és csiszolt, ameddig csak az maradt belőle, amit ma szigetnek nevezünk. A jég elolvadt, a medencét elöntötte a víz és így keletkezett a 2120 m hosszú és 1300 m széles Bledi-tó. A tó legmélyebb pontja 30,60 m és a fenekére a búvárok is szívesen lemerülnek. Először át gondolázunk a tó közepén található kegytemplomhoz, majd kirándulunk a  középkori Lovag Várba. A sziget leghíresebb jelképe a Mária mennybemenetele templom, de a meglátogatása előtt le kell küzdeni a templomhoz vezető 99 kőlépcsőt. Ha a szigeten éppen jókor járunk, esküvőt is megtekinthetünk a romantikus környezetben. Nemcsak meglátogatni kell a szigetet, hanem meg kell szólaltatni a legendás "kívánságot teljesítő harang"-ot is.
Végül rövid gyalogos túrát teszünk a Vintgár szurdokhoz. Az 1,6 km hosszú szurdok a függőleges sziklafalas Hom és Boršt közé ékelődik be, a szurdokot a Radovna folyó vízesései, medencéi és zúgói teszik felejthetetlenné. A szurdokon keresztül a folyó felett lévő fahidakon át, és a sziklák oldalához rögzített fafolyosókon tanösvény vezet, amely a 13 m magas Šum-vízeséssel fejeződik be. A Vintgar-szurdokban két, emberi kéz által épített, látványosság található. A bohinji vasútvonal egyíves kőhídja, amely 1906-ban épült és 33,5 m magasban halad át a szurdokon, valamint a gát, ahonnan a víz a Vintgar pod Šumom kisebb vízerőműhöz vezet el..

Este 17.00 órakor indulás, érkezés Pécsre az éjszakai órákban, Budapestre kora hajnalban.

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást 
  • Idegenvezetőt
  • Foglalási díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítást (1000 Ft/fő)  (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Belépők árát: Bledi Vár: 11 €/fő, Gondolázás: 14 €/fő, Vintgár szurdok: 5 €/fő, Bledi krémes: 4 €/fő, Bledi Templom: 7 €
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő: ( választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 
  • Extra felszállóhely felár: 10 000 Ft/fő Budapest-6-os útvonalon pécsi indulásra transzferezés (oda-vissza)

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges! Kártyás személyi igazolvány elegendő!

 VIDEÓ VigyorKacsintás AZ ÉV MINDEN SZAKÁBAN GYÖNYÖRŰ!
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező