Hajótúra Drávaszabolcstól Eszéken át Mohácsig
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33790
Cél:Eszék (Horvátország), Apatin (Szerbia),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szalánta- Túrony- Harkány
Útvonal:Pécs- Drávaszabolcs

Utazás ára

14.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:Turnus elment!


A hajó ekkori itt tartózkodása miatt egyedi, egy alkalommal megrendezendő utazás!  

 

A Dráva alacsony színtű vízállása miatt beszállás a hajóba Eszéken! Autóbuszunk eddig szállítja majd a csoportot,
ettől független a pécsi indulási idő azaz eredeti szerint várunk mindnekit!

A hajón étel- ital Magyar Ft-ért vásárolható!  

 

Indulás Pécsről, a Domus parkolóból 07.00 órakor, utazás Drávaszabolcsra. Beszállás a hajóba. 
Kiléptető határvizsgálat után indulás a Dráván a 78-as fkm-től lefelé. A szűk, kanyargós, természetes állapotú folyón egyedülálló élmény a tavaszi hajózás.
Pár óra múltán elérjük Eszéket , a Drávaszög központját. Itt be- majd rögtön kilépünk Horvátországból és folytatjuk utunkat az eszéki vár, majd kikötők mellett. Itt már a Dráva szélesebb, kevésbé szeszélyes szakaszán haladunk a Kopácsi-rét természetvédelmi terület, csodálatos vízivilág mellett. Almás község közelében elérjük a Dunát. Balra fordulva innen kezdve felfelé, árral szemben hajózunk. A Duna ezen szakaszát az éles kanyarok, szigetek, fehérlő homokpadok jellemzik. Apatin mellett elhaladva megismerjük a város történetét. A vitatott horvát-szerb határon haladva, egyszer horvát, máskor szerb vizeken hajózva közelről érzékelhetjük a helyzet furcsaságait, nézhetjük meg „Liberland államát”. Bezdánnál a Ferenc-csatorna zsilipjénél a bácskai öntöző és hajózó csatornarendszerről beszélünk, míg a kiskőszegi (Batina) partizánemlékmű kapcsán a jugoszláv időket idézzük fel.

Késő délután elérjük a magyarországi Duna szakaszt. Kisvártatva feltűnik Mohács városa, majd a határkikötőben kikötve belépünk Magyarországra. Ezután a hajó visszaáll a városi kikötőbe.

Hajós utunk befejeztével autóbuszra szállunk és Pécsre megyünk. Érkezés 20.00 óra körül. 

A hajózás hossza: 78 km a Dráván és 66 km a Dunán.

(Fontos: Amennyiben a Dráva vízállása nem megfelelő, úgy reggel autóbusszal Pécsről Eszékre utazunk. Városnéző séta a belvárosban és a várban. Dél körül a csoport hajóra száll, majd elindul a Dráván lefelé a program szerint. Ebben az esetben a Dráván 21 km-t, a Dunán 66 km-t hajózunk. Tekintettel a Dráva szeszélyesen ingadozó vízállására, teljes bizonyossággal csak három nappal korábban állapítható meg az indulási kikötő. Az elmúlt 11 év vízállás adatai alapján statisztikailag az egyik legvalószínűbb időpont a drávaszabolcsi induláshoz utunk napja.)

A hajó 126 éves, 2011-ben teljes átépítésen, felújításon esett át, luxus kivitelű. Hossza 32 m, szélessége 5,7 m, egy nagy busznyi utaslétszámot szállítunk a  hajóra (max. 55 fő) Van zárt és nyitott utastér, fedett és fedetlen fedélzet, dohányzó rész. A hajó központja a korszerű konyha, ahol a hajózás és a gasztronómia találkozik, ahol italokkal, ételekkel várják utasaink igényeit.

 

Az ár tartalmazza:

  • Busztranszfert a hajóra, majd a hajózás után vissza Pécsre 
  • Hajós utazást
  • Idegenvezetést a hajón
  • Foglalási díjat


Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítást: 500 Ft/fő, ( Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Ebédet a hajón: egy féle fő étel: kb. 1 500 Ft (későbbiekben pontos tájékoztatás! )Amennyiben a társaság csak komplett csoportra vállaja az étkezés biztosítását, úgy mindenki számára kötelező! EZt jelentkezéskor kérjük tudomásul venni! 
  • Fix ülőhely az autóbuszon: 2 000 Ft/fő: (soron kívül választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra.


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül.
A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.

Útlevél nem szükséges! Kártyás személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező