Napsütötte Toszkána- Cinque Terre
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33877
Cél:Firenze (Olaszország), Pisa (Olaszország), Lucca (Olaszország), Parma (Olaszország),
Szállás:Hotel***
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc- Szigetvár-Barcs Budapest-Dunaújváros-Paks-Kaposvár-
Útvonal:Pécs - Firenze

Utazás ára

79.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


2018-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 

Vidékről csatlakozó vendégeinknek ingyenes zárt
parklolót tudunk felajánlani Pécsett!

   

1.nap:  04.27  Indulás Bp, Népligettel szemben, Planetárium parkoló 17.00 óra, Dunaújváros- Paks- Szekszárd felszállásokkal. ( transzfer feláras)
Pécs Domus parkolóból 20.00 órakor
majd folyamatos utazás Horvátországon- Szlovénián keresztül keresztül Olaszország irányába, pihenőkkel. Éjszaka a buszon, kényelmes öltözet javasolt. 


2.nap: 04.28
 Reggel megérkezünk 
Firenzébe. Beutazás saját busszal. Gyalogos városnézés a „ középkor Athénja” és az olasz reneszánsz bölcsőjeként ismert városban, mely egy hatalmas, élő műalkotás. A belváros szűk kis utcái, a zöldellő Arno folyó, és dombok, valamint a múzeumok és templomok falai számtalan felfedezésre váró kincset tartogatnak az idelátogatók számára. Európa egyik legérdekesebb, és legszebb városában töltjük egész napunkat. Sétánk során érintjük a következőket: az Öreg-híd, a világ egyik leghíresebb hídja, régi aranyművesek utcája, a Duomo, az ország egyik legnagyobb temploma, a város legmagasabb épülete és egyben jelképe is, a reneszánsz Pitti palota, ma múzeum komplexum, az olasz reneszánsz kertek kiemelkedő darabja, a Boboli kert, tavak, lépcsők, lugasok, mesterséges barlangok, amfiteátrumok környezetében remekül ki lehet kapcsolódni, a középkori Firenze szíve, a Piazza della Signoria, L alakú tér számos szoborral és az Uffizi Galériával, Uffizi, a világ leghíresebb, legöregebb és leggazdagabb képtára (csak kívülről.) 
Este szállásunk elfoglalása Firenze környékén, Montecatiniben. Vacsora a szállodában.

 

2.nap:  04.29 Reggeli után Luccaba felé utazunk, ellátogatunk egy toszkán farmra, ahol finom toszkán borokat, oliva olajat kóstolhatunk, megnézzük az ültetvényeket, a reneszánsz épületet, majd vásárolhatunk is a házi termékekből.
Lucca egyébként Firenze közelsége miatt elnyomva érezheti magát a turisták tekintetében ám ha arra járunk mindenképpen érdemes megtekintenünk e családias, igazi toszkán mindennapokat megmutató várost. Legnevezetesebb látnivalója, a Gunigi-torony, a város jelképe és a San Michele templom, melyeket a várfalakkal körülvett óvárosban találunk. Ebéd lehetőség valamelyik kis csendes tér pizzériájában. Délutánunkat az Arno folyó másik nagy városában, Pisában töltjük, mely a Ferde Torony, Galilei városa, Itália egyik legrégebbi egyetemének székhelye. Gyalogosan keressük fel nevezetességeit: a Dóm teret, csodálatos kontraszt a sok fehér márvány és a zöldellő park látványa a város jelképével, a toronnyal, amelynek balkonjára majdnem 300 lépcső megtételével juthatunk fel. Érintjük még a Santa Maria Assunte Katedrálist, Olaszország legnagyobb keresztelő kápolnáját, és a „Nagy temetőt”, melynek földjét a hagyomány szerint a Golgota-hegyről hozták a keresztes háborúk idején. Este szállásunk a megszokott helyünkön Montecatiniben.                                                                     


3. nap:
 04.30 Reggeli után utazás a Toszkán a szigetvilágba, Cinque Terrebe, mely Észak-Olaszországban, a Földközi-tenger nyugati medencéjében, a Ligur-tenger partvidékén található. A "Cinque Terre" elnevezés szó szerinti fordításban annyit jelent, "Öt föld", de valójában öt pici, autóforgalomtól mentes falu és egy gyönyörű nemzeti park rejtőzik a kissé talányos név mögött. Az apró települések megbújnak az élénkzöld, meredek domboldalak és a türkizkék Ligur-tenger között, és a sziklák tetejére épült pasztellszínű házaikkal a világon egyedülálló, mesebeli látványt nyújtanak. Nem csoda hát, hogy Unesco Világörökségi listán helyezkedik el. La Spezia városból tudjuk megközelíteni vonattal vagy környezetvédelmi zöld buszokkal kis gyöngyszemeit. Szállás elfoglalása Parma külvárosában. 

 

4.nap: 05.01 Reggeli után beutazunk  Parmaba. Egy sétát teszünk a történelmi belvárosban, a Dóm, a paloták és utcácskák között .Egész napos haza utazás a pihenő idők betartásával, autó pálya melletti pihenőkben megállás wc szünetekre. 

5.nap: 05.02. Érkezés Pécsre éjszakai órákban  Budapestre hajnalban. 

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást,
 • Szállást 2-3 ágyas elhelyezéssel - reggelivel és menü vacsorákkal
 • Csoportkísérő Idegenvezetőt
 • Foglalási díjat


Vacsorák:
 3 fogásos, tészta előétel, hús körettel, desszert. KÖTELEZŐ az ár tartalmazza! Ételérzékenységet kérünk előre jelezni!  


Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítás: 2 500 Ft,  (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Sztornóbiztosítás: 1,5 % amennyiben utasbiztosítással kombináltan igényli, CSAK foglaláskor igényelhető!
 • Egyágyas felár: Egyedüli utasainkat társítjuk! Ennél az utazásnál Nincs lehetőség egyágyas felárral szobát igényelni! 
 • Belépők árát: 
 • Kötelező belépők: Firenzei behajtás saját busszal: 10 €/fő , Pisai busz a látnivalókig: kb. 2 €/fő,  Cinque Terre vonattal: kb. 16 €/fő, Pisa+ Luca+ Montecatini Terme+ La Spezia buszbehajtási engedély: 5 €/fő. 
 • Látnivalók belépői: 
 • Boboli kert: 10 €, Firenzei keresztelő kápolna, bazilika, torony: 15 €, Pisai Ferde torony: kb. 20 € ( ha van rá lehetőség, erre senki se számítson biztosan, sorban állássla lehetséges az esetleges bejutás!!! ) + Dóm+ kápolna: 5 €, Lucca Katedrális: 2 €, Lucca torony: 4 €, toszkán farm vezetés kóstolással: kb 15 €/fő (nincs helyette alternatív program az egész csoport együtt megy), 
 • Fix ülőhely: 2 000 Ft (ülőhely választás esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülőhely NEM FOGLALHATÓ! 
  Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 
   

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk!  


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!
Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

VIDEÓ VigyorKacsintás
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező