Dinári túra:Várak, tavak, hegyek, természet
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:33904
Cél:Sarajevo (Bosznia-Hercegovina), Banja Luka (Bosznia-Hercegovina), Travnik (Bosznia-Hercegovina),
Szállás:Falusi szálláshely
Ellátás:Reggeli
Felszállási lehetőségek:Pécs- Beremend vagy Harkány
Útvonal:Pécs- Zenica - Travnik

Utazás ára

22.000Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:Turnus elment!


Bejáró utunkon az esetlegesen előforduló pontatlanságokért reklamációt nem fogadunk el!!! 


 Pünkösd hétvégén keressük fel e sok újdonságot, kis településeket, melyeken alap helyzetben csak áthajtanánk a tengerre menet. Most időt szánunk rá! Vigyor

 

1.nap: 05.19. Igény esetén transzfer lehetőséggel lehet csatlakozni a pécsi indulásra, Bp- Paks- Szekszárd- Pécs vonalon. Ez esetben indulás Bp, Népligettel szemben, Planetárium parkoló 01.00 órakor. ( feláras) 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 04.00 órakor. Határátlépés délnek: Beremend vagy Harkány, felszállások ezen a vonalon. 

Folyamatosan utazunk Bosznia-Hercegovina belső részébe a Dinári- hegység nagyobb tagjai felé, elhagyva a nagy városokat letérünk a fő útról és a kisebb falvakat keressük fel, melyek zöldellő völgyekben lapulnak meg. Erre a kirándulásra a természet, a vizek, folyók, hegyek, fenséges panoráma szerelmeseit várjuk! Igyekszünk egy felejthetetlen napot tölteni a természetben, élvezve a friss hegyi levegőt, a zöldellő réteket, legelésző lovak, marhák, juhok látványát.

Először egy közepes méretű hangulatos városba Tesanjba térünk be. A város nagy építőjeként a hős Ferhad béget tartják számon, aki unokaöccse volt a nemes Szulejmán szultánnak - "a mohácsi győzelem részesének". Érdemes felmennünk a várba, mert a legmagasabb részről csodálatos kilátás nyílik az óvárosra és a település más részeire is. Az óváros közepének egyik kis mellékutcájában található Ferhad bég dzsámija. Meglátogathatjuk a helyi piacot, ahol  a hegyekből érkező gazdák portékájukat árulják. Reggeli kávénkat elfogyaszthatjuk itt, ahogyan a bosnyákok kínálják.

Következő megállónk Maglaj: Érdekes jelentése van a város nevének. A szűk völgyben elterülő szorost gyakran burkolta ködtakaró. Erre emlékszik a név. Boszna partján, szépen tagolt meredek hegyoldalak sötétlő hátterére gyönyörűen rajzolódik le Maglaj kidomborodó képe. A folyó partján mélabús mohamedán temető  közepéből emelkedik a Kurąumli-mecset kecses kupolája, melyet mekkai zarándokok is gyakran látogatnak, az oszmán építészet egyik gyöngyszeme, a 22 méter magas félgömb kupolája és keskeny minaretje a város jelképe. A dzsámi, a Szahat-kula (Óratorony) és a Fellegvár, a legészakibb török vár megtekintése után felkeressük a pécsi huszár ezred emlékművét a Boszna partján.

Vranduk Váránál állunk meg, ma is megmaradt kis falunak az egyszerű házaival és az emberekkel. A Boszna folyó hullámai nyaldossák a szikla tövét, melyet vakmerően egészen a szakadék széléig sorakozó sárga agyagkunyhók öveznek. Zordonan néz maga köré az ódon várhegyés aki szeretné a megmaradt belső várat is megtekinteni szabadidőben megteheti.

A következő megállónk a szálláshelyünk, amely a kirándulásunkhoz méltó autentikus környezetben található egy Öko falu a dombok között, ahol lehetőségünk lesz kikapcsolódni.

Vacsora után választhatunk: 1. Spa Centrumban feltöltődünk a másnapi túránkra. Finn szauna, török szauna, sós vízű fürdő csodálatos környezetben. Egyszerre maximum 40 fő tartózkodhat a pihenés biztosítása miatt, ezért kérjük jelentkezéskor már jelezni szándékukat. 

2. Avagy felkeressük a falu kocsmáját, ahol kóstolunk egy finom bosnyák sört. 


2.nap:
 05.20 Svédasztalos reggeli után kipihenten vágunk neki a hegynek. 

Nem igényel túrázó előképzettséget, a megfelelő fizikum (mindenki saját maga belátása szerint, saját felelősségre) és megfelelő túra öltözet javasolt!


Fojnicába érkezvén találkozunk helyi idegenvezetőnkkel, aki elvezet minket Vranica- hegyre. Autóbuszunkkal makadám úton hajtunk egészen a parkolóig, ahol kiszállunk, és helyi kis buszokkal elszállítanak minket a túra kezdetéhez a hegyre.  Fent túravezetőnk kíséretében 2 órás (oda-vissza) gyaloglásra indulunk a lélegzetelállító kilátó és az egyik kisebb csúcs felé.
Visszaérkezés után egy finom bosnyák ebéddel várnak minket. (cevap lepényben) egy igazi autentikus hegyi kunyhóban. Itt lesz alkalmunk fotózni, hisz ilyen házakkal sem találkozunk nap mint nap. 

Végül visszaszállítanak minket autóbuszunkhoz, ezután indulás vissza Magyarországra (kb.18-19.00 óra).

3.nap: 05.21 Hajnali 02.00 óra körül várható hazaérkezés Pécsre. 

 

Az ár tartalmazza: 

 • Buszos utazást
 • Szállás 2-3 -4 ágyas elhelyezéssel, büfé reggeli ellátással, id.forg.adóval ( öko falu, így kis házakban leszünk elszállásolva, azon belül 2-3 ágyas szobák, 4 fős apartmanok állnak rendelkezésre! )
 • Csoportkísérőt
 • Foglalási díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítás: 1 000Ft/fő (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással- Európai Egészségbiztosítási Kátya- NEM utasbiztosítás! )
 • Túravezetés, park belépő, ebéddel, busztanszfer a hegyre: 15 € (komplett program!!! Kötelező!) 
 • Egyágyas felár: NINCS! Az öko falut csoportunk megtelíti, egyedüli jelentkezőket CSAK társítással veszünk fel! 
 • Csoportos vacsora: 3 800 Ft/fő.  A vacsora választható, jelentkezéskor kérjük jelölje! 

  1 menü: leves, főétel (hús menü) köret, saláta és desszert 

  2 menü:leves, főétel (hal menü), köret, saláta és desszert   
  /Minden étel a környék alapanyagaiból készül/ 

 • Spa vízivilág: 7,5 €/fő: csoportunk részére foglalva meghatározott időpontra, így kérjük jelezze, amennyiben igényli! Létszám lejelentéssel jár! 
 • Belépőkre: kb 5 € várható. Kisebb címletű papír € hozatalát javasoljuk az útra! 
 • Fix ülőhely: 2 000 Ft (választott ülőhely) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülés nem vásárolható! 
  Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 
 • Extra felszállóhely felár: Bp- Pécs vonalon transzfer (oda-vissza) 6 000 Ft/fő. 
  
 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül.
A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk!  


 A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, új kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező