Fruska Gora Nemzeti Park: Túra,kolostorok, borok...
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:4357
Cél:Szabadka (Szerbia), Novi Sad( Újvidék) (Szerbia),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Mohács-Szederkény-
Útvonal:Pécs- Mohács- Novi Sad

Utazás ára

7.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2019. április 07.


 

 Irodánk ajánlásával :

 

1.nap: Indulás a pécsi Domus parkolóból 05.00 órakor. Utazás Szerbiába.
Élményeink a Tarcal- hegységben- Fruska Gora Nemzeti Park területén várnak minket, erdős dombvidék ez túrautakkal, az ortodoxok szent területe tucatnyi szerb kolostorral, amelyek közül leghíresebbek a Krušedol és a Hopovo kolostor.

A mi célunk a kolostorok felkeresése és a helyi bor megízlelése lesz! Kacsintás Autóbuszunkkal utazunk a nemzeti parkon belül, tehát gyalogosan kisebb  távolságokat kell csak megtenni, nem hosszú túrázás, bárki által teljesíthető!  

A nemzeti park igazi különlegesség, Európai viszonylatban a legnagyobb hárs erdő található itt, egyik leghíresebb növénye a hóvirág, mely március végéig hatalmas területeken található meg. Emellett a hegység ritka növényei közé tartoznak az orchideák és a gyógynövények is. Ennek a hihetetlenül gazdag flórának köszönhető, hogy a fokozottan védett állatoknak is tökéletes élőhely a hegység. Eme állatok közé tartozik a foltos szalamandra, a mérgező, de nem halálos keresztes vipera és a parlagi sas. Emellett a madárvilág is bámulatosan változatos. Több fajta sas, sólyom, kánya, ölyv található, de emellett élnek itt denevérek is. Nem szabad megfeledkezni a vadmacskáról, sakálról, rókáról, fácánról, gímszarvasról, őzről, vaddisznóról, földi kutyáról, ürgéről és más emlősökről sem. Ez a Vajdaság leggazdagabb vadászterülete, amit még sokszínűbbé tesz a Duna mocsaras térségének madárvilága, valamint a vadászásra tenyésztett muflon és dámvad. A hegyen 187 forrás fakad, lankáin pedig 56 patak csörgedez, így az itt élő vadállomány ivóvízellátása akadálymentes.

Apropó szarvasok: a Fruška Gorában Rudolf trónörökös is vadászott még hajdanán, 1878-ban, mégpedig keselyűkre. A Fruška Gora-ban látott Rudolf életében először vadon barátkeselyűt. A trónörökös egyébként egyik Fruška Gora-i vadászatán társaival egy hegyi vadászlakban éjszakázott. S hogy ki volt társa ezen az utazáson? Nos, nem kisebb híresség, mint a legendás német természettudós és útleíró, Az állatok világa írója, Alfred Brehm (1829-1884), aki így örökítette meg ezt a hegységet útleírásában: „Másnaptól kezdve csodálatos vidéket barangoltunk be vadászva, megfigyelve. Azok a kéklő hegyek, amelyek előtt és amelyeken tegnap az éjjeli zivatar alatt fényes, aranyos napsugár ragyogott, azok a Fruska Gora magaslatai, amely az erdő borította középhegységek egyik legfenségesebbike”.

Napunkat hazaútban egy kis étteremnél zárjuk, ahol helyi finomságokat rendelhetünk a Duna partján.

Érkezés vissza Pécsre az esti órákban.

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást,
  • Csoportkísérő idegenvezetőt
  • Foglalási díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítás: 500 Ft, Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő: (választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Az első 4 ÜLÉS NEM vásárolható. Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 
  • Extra felszállóhely felár: 10 000 Ft/fő Budapest-6-os útvonalon: Dunaújváros- Dunaföldvár- Paks- Szekszárd- Bonyhád pécsi indulásra transzferezés (oda-vissza)
  • Helyben fizetendő! Kötelező, a program része! 

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.
Foglalást telefonon NEM fogadunk el! 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, új kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező