Egy hosszú hétvége Krakkóban!
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:4394
Cél:Krakkó (Lengyelország), Zakopane (Lengyelország), Bansko (Bulgária),
Szállás:Hotel***
Ellátás:Reggeli
Felszállási lehetőségek:Pécs-Pécsvárad-Bonyhád-Szekszárd-Paks-Dunaujváros- Budapest
Útvonal:Pécs-Budapest-Zakopane-Krakko

Utazás ára

44.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:Turnus elment!


2018-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 

Vidékről csatlakozó vendégeinknek ingyenes zárt
parkolót tudunk biztosítani Pécsett!



1.nap: Indulás Pécsről a Domus parkolóból 03.00 órakor. Folyamatos utazás Lengyelországba kisebb szünetekkel. Délután már lehetőségünk lesz Krakkó központját felkeresni, és idegenvezetőnkkel megismerni a történelmét e városnak. 

Estére elfoglaljuk szállásunkat Krakkó külvárosában Wieliczka környékén, szállás egy helyen végig. Vacsora. 

 

2.nap: Reggeli után fél nap városnézés idegenvezetővel Krakkóban, a Visztula partján fekvő 3. legnagyobb lengyel városban. Legfontosabb látnivalók a Sárkány a Visztula partján - a királyi vár, azaz a Wawel udvarainak bejárása - a Waweli Érseki Katedrális (templom, Zsigmond-torony, altemplom a királyi sírokkal) - királyi út - Ferences templom - a Jagelló Egyetem- Floriańska utca és kapu.

A Wawelre azaz a királyi dombra külön figyelmet érdemes fordítani. Külön belépővel látogathatóak a Királyi lakosztályok és termek, Királyi Kincs- és fegyvertár valamint külön a Katedrális. Krakkó és egyben Lengyelország leghíresebb és legfontosabb szakrális épülete a waweli Katedrális. Lengyelország egész történelmét átfogó és bemutató műemlék, ahol sok érdekes dolgot tudhatunk meg az ország multjáról, a lengyel magyar kapcsolatokról.
Szabad idő az óvárosban, ahol mindenki ingyenesen betérhet a Jagelló Egyetem belső udvarára.

Fak.kirándulás Auschwitz-Birkenau koncentrációs táborokba (akik előre jelentkeztek irodánkban), lejelentjük a csoportot, idegenvezetés helyben.
Este szállásunkon vacsorázunk. 

 

3.nap: Reggeli, majd egész napos szabad program: sétáljuk át még egyszer nyugodtan a belvárost, fotózzuk le, amit csoportosan sietve nem sikerült, kóstoljük meg a híres lengyel söröket és együnk valami tradícionális ételt.
Vagy fak.kirándulás Wieliczkára, ahol a híres Unesco örökségi sóbányát fogjuk meglátogatni. A bánya turista útja 2 km hosszú és a megtekintése kb. 3 óráig tart. A hőmérséklete állandó 14 fokos, ezért melegebb ruhát ajánlatos vinni. A lemenetel gyalog- míg a feljövetel lifttel történik. A csodás termek nem csak turista látványosságként, hanem szanatórium és koncert teremként is működnek, így egy igazán látványos földalatti kirándulásban lesz részünk. 
Ezután folytatjuk utunkat Tarnow-ba, mely Bem apó születési helye. Hova máshova vezetne biztosan a magyar látogatók útja, mint Bem tábornok szobrához, ahol megemlékezhetünk a magyar- és lengyel nemzeti hősről. Tarnów szép város, a reneszánsz gyöngyszeme- az egyik legszebb reneszánsz óvárosú lengyel város. A gyönyörű plébániatemplom, a csodálatos városháza, a kívülről sokszínű, gazdagon díszített, sajátos szerkezetű polgári kőépületek csodálatos látványt nyújtottak, melyeket érinteni fogunk gyalogos sétánk során. 
Estére visszatérünk Krakkóba. 
( a szabad napot választókat autóbusszal a városközpontnál arra alkalmas helyen kiszállítjuk, majd este ugyanide érkezünk vissza értük)  

 

4.nap: Reggeli után haza utazás, útközben Zakopanéban állunk meg, mely a Lengyel-Tátra lábánál fekszik meseszép helyen, nemcsak egy csodás eredeti lengyel város hanem sí-és túraközpont egyben. 

Zakopane fontos szerepet játszott Lengyelország újkori kulturális történetében is, sok író, költő, zeneszerző és festő élt és alkotott itt, de a XIX század végétől mindenki, aki egy kicsit is számított, ide járt nyaralni, feltöltődni és mindig hagyott maga után valami emléket. 
Érdemes megnézni az eredeti gorál típusú házakat, sétálni egyet a belvárosban  majd pedig felvonózni a Gubalowka-hegyre a gyönyörű panoráma végett. (amennyiben van rá lehetőség - időjárás közbejátszó tényező lehet - ezért felelősséget nem vállalunk!)
Kihagyhatatlan a híres zakopanei piac: egyik legfontosabb része a híres sajtpiac, itt helyi kistermelők házilag előállított sajtjait, szárított vagy ecetes gombáit, lekvárjait lehet megvenni. A sajtpiacon túl, a regionális termékek kapnak helyet. Itt bőr- és faárúból hihetetlen nagy választék van, de regionális mintájú kendők, ékszerek is kaphatók, no meg persze rengeteg szuvenír.

Budapestre az esti, Pécsre az éjjeli órákban érkezünk.  

 

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást
 • Csoportkísérő idegenvezetőt
 • Szállást 3*-os szállodában Krakkó külvárosában 2-3 ágyas elhelyezéssel bőséges reggelivel
 • Foglalási díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítást: 1500 Ft (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Sztornóbiztosítás: több napos útra 1,5 %-ért igényelhető, amennyiben biztosítással együtt köti
 • Belépők árát: Felvonó a Glubalowkára: 20 PLN, Wieliczka helyi magyar vezetővel: kb. 70 PLN, Wawel ingyenes részeibe közösen megy be a csoport!!! A belépővel látogatható múzeum részek szabad időben egyénileg tekintendők meg!!!
  A zakopanei piacon sok helyen eurot is elfogadnak. 
 • Vacsorák: 9 000 Ft/ 3 alkalom, (több fogásos) 
 • Fakultatív kirándulás: Wieliczka- Tarnow: min. 20 főtől( Kötelező irodánkban jelentkezni!!! Fizetés helyben: 23 euro + Belépő: 70 PLN, melyet a buszon szed az idegenvezető, kérnénk pontos összeggel készülni!! )
 • Fakultatív kirándulás: Auschwitz: min. 20.főtől ( Kötelező irodánkban jelentkezni! Helyben fizetendő: 23 euro + belépő, melyet a buszon szed az idegenvezető, kérnénk pontos összeggel készülni!
 • Egyágyas felár: 8 000 Ft - Társítási garanciát nem vállalunk! Amennyiben nem tudjuk társítani, úgy a felár megfizetendő. 
 • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő ( választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülőhely NEM FOGLALHATÓ! 
  Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors és hatékony online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében:
 Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!



Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező